Συνταγή για Αγιορείτικα μελομακάρονα
Φτιάξτε Παραδοσιακά μελομακάρονα με την Αγιορείτικη Συνταγή και συνδυάστε τα με αυθεντικό αγιορείτικο μέλι και εξαιρετικό παρθένο λάδι από τους ελαιώνες οργανικής καλλιέργειας του Αγίου Όρους.
Η συνταγή για τα παραδοσιακά μελομακάρονα χρειάζεται μόλις μια ώρα για να εκτελεστεί ενώ συνδυάζεται άψογα με το γνήσιο και ανόθευτο μέλι Αγίου Όρους.
Επιλέξτε ανάμεσα σε αγιορείτικο μέλι σουσούρας, πεύκου, ερείκης με πεύκο, βελανιδιάς, ανθέων και ελάτης. Μπορείτε επίσης αν δεν θέλετε να είναι πολύ γλυκά να χρησιμοποιήσετε καστανόμελο που μπορούν να δοκιμάσουν και οι άνθρωποι που έχουν ζάχαρο!
Υλικά για τα αυθεντικά αγιορείτικα μελομακάρονα
Υλικά για το σιρόπι
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη.
Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν στο κονιάκ και τα ρίχνουμε στο λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε μετά σιγά σιγά το αλεύρι (ίσως να μην το πάρει όλο) και ζυμώνουμε μέχρι που η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν βγάλουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο, τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βάζουμε σε πιατέλα. Από πάνω ρίχνουμε τριμμένη καρυδόψιχα.