Τι διαφορά έχει το αγνό καθαρό κερί 100% από το μελισσοκέρι ! Προσοχή!

Τι διαφορά έχει το αγνό καθαρό κερί 100% από το μελισσοκέρι ! Προσοχή!

Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον καταναλωτή να επιλέγει κεριά που να αναγράφουν 100% αγνό κερί μέλισσας έτσι ώστε να επωφελείται των ιδιοτήτων του. Κι αυτό γιατί η νομοθεσία ονομάζει μελισσοκέρι οποιοδήποτε κερί έχει αναλογία 51% κερί μέλισσας μαζί με άλλα πρόσθετα, αφού σε αυτό το ποσοστό δε χάνονται οι ιδιότητες του μελισσοκεριού.

Γιατί το κερί στην Αγία τράπεζα, αλλά και των Προσκυνητών πρέπει να είναι 100% Καθαρό και Αγνό;

Το κερί συμβολίζει το Φως του Χριστού , τη φλόγα της πίστεως. Πίσω από το άναμμα του κεριού κρύβεται ένας βαθύτατος συμβολισμός. Ο Συμεών Θεσσαλονίκης μας λέγει ότι το κερί που ανάβουμε έχει έξι συμβολισμούς:

Συμβολίζει την καθαρότητα της ψυχής μας, γιατί είναι κατασκευασμένο από καθαρό κερί μέλισσας.

Επίσης την πλαστικότητα της ψυχής μας, μια και εύκολα πάνω του μπορούμε να χαράξουμε ο,τιδήποτε. Ακόμη την Θεία Χάρη, επειδή το κερί προέρχεται από τα άνθη που ευωδιάζουν.

Επιπλέον συμβολίζει την θέωση, στην οποία πρέπει να φθάσουμε, επειδή το κερί ανακατεύεται με τη φωτιά και της δίνει τροφή.

Το Φώς του Χριστού επίσης δείχνει, καθώς καίει και φωτίζει στο σκοτάδι.

Τέλος συμβολίζει την αγάπη και την ειρήνη που πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε χριστιανό, επειδή το κερί καίγεται όταν φωτίζει, αλλά και παρηγορεί τον άνθρωπο με το φώς του μέσα στο σκοτάδι. Ανάβοντας κερί πρέπει να θυμόμαστε ότι πρέπει να ζούμε μέσα στο φώς που πήραμε με την βάπτισή μας. Γι αυτό τη βάπτιση την ονομάζουμε και Φώτισμα. Γι αυτό και στη διάρκεια της βαπτίσεως κρατάμε αναμμένες λαμπάδες.

Το φώς αυτό είναι το πύρ της Πεντηκοστής, το φώς του Αγίου Πνεύματος. Και το φώς αυτό ανανεώνεται μέσα μας στην ψυχή μας, κάθε φορά που συμμετέχουμε στη Θεία Λειτουργία και κάθε φορά που κοινωνούμε και προσευχόμαστε. Γι αυτό στο τέλος κάθε Θείας Λειτουργίας ψάλλουμε:

Είδομεν το φώς το αληθινόν, ελάβομεν Πνεύμα επουράνιον, εύρομεν πίστιν αληθή αδιαίρετον Τριάδα προσκυνούντες

Η μέλισσα παράγει λευκό κερί (cera alba), κατόπιν όμως το επεξεργάζεται στο στόμα της κι εκεί αποκτά το κίτρινο χρώμα (cera flava), αφού προστέθηκε γύρη και πρόπολη. Στο κερί έχουν βρεθεί και απομονωθεί 300 συστατικά και ακόμη το 7% είναι ανεξερεύνητο.

Τα αγνά μελισσοκέρια δε στάζουν και έχουν μεγάλο χρόνο καύσης. Καθώς το κερί καίει εκπέμπονται αρνητικά ιόντα, που καθαρίζουν τον αέρα, δημιουργώντας ενώσεις με τα θετικά που είναι αυτά που κρατούν στον αέρα σκόνη, γύρη, οσμές κ.λ.π, καθαρίζοντας έτσι τέλεια τον αέρα του χώρου μας. Καθώς καίγεται το μελισσοκέρι προσφέρει πλούσιο ζεστό φως, διακριτική φυσική ζεστή μυρωδιά, χωρίς καμία τοξικότητα. Και όλα αυτά από μια ανανεώσιμη φυσική πηγή!

καθαρο κερι,
καθαρο κερι μελισσασ,
καθαρο κερι μελισσασ τιμη,
κερια απο καθαρο κερι,
καθαρο κερι μελισσας τιμη, καθαρο κερι μελισσασ, καθαρο κερι, λαμπαδα καθαρο κερι, πως παιρνουμε καθαρο κερι, καθαρο κερι αγορα, κερι καθαρο, καθαρο κερι τιμη, μελλισσοκέρι τιμή, μελισσοκέρι, μελισσοκερι, καθαρό μελισσοκέρι, καθαρο μελισσοκερι, καθαρό κερί σκρουτζ, μελισσοκέρι σκρουτζ,