Ταχινόσουπα Νηστίσιμη Αγίου Όρους σε 20′
Από τον Μοναχό Νικήτα τον Αγιορείτη. Μπορείτε να βρείτε τον βιβλίο του μέσα στο eshop.
Υλικά
Εκτέλεση Συνταγής
Βράζουμε σε ένα λίτρο νερό τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το αλάτι. Όταν βράσουν καλά ρίχνουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να μαλακώσει.
Κόβουμε το ταχίνι με το λεμόνι ρίχνοντας λίγο, λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και χτυπώντας καλά ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός. Αυτόν τον χυλό τον ρίχνουμε στη κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια. Πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε το πιπέρι.